top of page
HSB_Dialogen_Exterior_ZynkaVisual_200227

HSB BRF DIALOGEN

TELLUSGATAN, TELEFONPLAN

URBANA LÄGENHETER OCH STADSRADHUS - SLUTSÅLT!

Flytta till Telefonplan och lev mitt i Stockholms kreativa smältdegel där Ericssons gamla industrimiljö satt ett intressant avtryck i området. Det här är en spännande miljö med Konstfack runt hörnet och flera roliga och mysiga butiker, kaféer och restauranger i krokarna. Bara några få t-banestopp från Södermalm och innerstaden.

JUST NU MED AVGIFTSRABATT
I brf Dialogen erbjuder vi avgiftsrabatt i två år. Avgiftsrabatten är en fast summa som är 20% av avgiften. Läs mer under respektive lägenhet och kontakta vår mäklare för ytterligare information.

Stadsradhus och lägenheter
Bostadsrättsföreningen kommer att bestå av 12 stycken stadsradhus samt ett punkthus med 25 lägenheter. I radhusen erbjuds fantastiska hem i två plan. Här får du en naturlig uppdelning mellan den sociala nedervåningen och den lugna övervåningen. Bostadens sällskapsytor så som kök och vardagsrum kommer att finnas på nedervåningen medan sovrummen återfinns på det övre planet. Som en bonus får varje radhus en stor takterrass om ca 50 kvm med utekök, perfekt för sena sommarkvällar!

I punkthuset finns 25 stycken lägenheter i storlekarna 1-3 rok. Stora fönster skapar luftiga och ljusa rum. Lägenheterna blir yteffektiva med smarta öppna planlösningar, som gör att även lite mindre lägenheter känns stora. Det kommer även finnas ett garage under radhusen samt en lokal i punkthusets bottenplan.

Inspiration från områdets industriarkitektur
Områdets vackra industriarkitektur från tidigt 40-tal har gett inspiration till gestaltningen av brf Dialogen, med bland annat ett sågtandat tak, ljus varmvit puts och plåtdetaljer i bronston. Punkthuset och radhusen knyts samman med sockel och puts i likartad ton, där radhusen får en egen identitet med varierande fasadkulörer.


Radhusens sågtandade tak kopplar inte enbart an till platsens historia utan skapar även bättre solläge för de privata, insynsskyddade takterrasserna. "Det som varit viktigt för oss har varit att skapa stilren arkitektur med omsorg för funktion och detaljer", säger arkitekten Magnus Stolth på Semrén & Månsson.

ANTAL 
RUM

BOAREA

37 bostäder
1- 4 rum och kök

34-126 kvm

Fredrik_NY2022.png

MÄKLARE

FREDRIK BJÖRKSTRAND

Närhet till det mesta!

På Telefonplan finns ett rikt utbud av mysiga restauranger, kaféer, träningscenter och butiker. Köp en bostad i brf Dialogen så har du det mesta du behöver för att leva ett bekvämt liv i din absoluta närhet. Samtidigt bor du nära tunnelbanan, som på bara några minuter tar dig in till Södermalm och city. Gemensamt i föreningen finns även en härlig innergård för umgänge med nära och kära.
Observera att bilderna tagits fram i ett tidigt skede och att avvikelser kan förekomma.

VÄLJ DIN LÄGENHET

I bostadsväljaren visas bostäderna upp i en interaktiv 3D-modell som ger en bra översikt av området/husen. Du kan fritt klicka runt på modellen och kan välja bostad bland de som släpps i denna etapp i vilken vy som helst. När du klickar på en bostad får du upp planlösning/bofaktablad och information om boarea, pris, avgift, samt avgiftsrabatt. Du kan även välja att titta på lägenheterna utifrån att klicka på listan med lägenhetsnummer, storlek, antal rum och pris och på så sätt se vart lägenheten är placerad samt se planlösningen för respektive lägenhet.

DOKUMENT

Lägenheter broschyr ikopn.png

Säljbroschyr Lägenheterna

Radhus broschyr ikon.png

Inredningskatalog

Produktblad,

trygghetsgaranti

och villkor

Översiktsritningar

Att köpa av HSB

MÄKLARENS ORD

Brf Dialogen ligger vid kreativa Telefonplan, här kan du välja mellan spännande radhus med stadskaraktär eller urbana lägenheter bara några få t-banestopp från Södermalm och innerstaden. Amanda Merio från Svensk Nyproduktion är ansvarig mäklare för brf Dialogen och kommer här berätta lite om bostadsrättsföreningen och fördelarna med området.

INREDNINGEN

I HSB brf Dialogen bor du i moderna och kvadratsmarta lägenheter/stadsradhus med planlösningar framtagna för att möta dagens behov av ett bekvämt boende. Genom bra materialval, hög kvalitet och standard får du en bostad som håller i längden. Här guidar Cecilia Karlsson från HSB Bostad er igenom vilken inredning som kommer att finnas i brf Dialogen.

Arkitekten

ARKITEKTUREN

Arkitektkontoret Semrén & Månsson inspirerades av Telefonplans vackra industriarkitektur från tidigt 40-tal men ville även med HSB brf Dialogen skapa ett nytt unikt uttryck för området. Arkitekten Magnus Stolth på Semrén & Månsson berättar här om tankarna bakom gestaltningen av brf Dialogen och om vikten att skapa stilren arkitektur med omsorg för funktion och detaljer.

VANLIGA FRÅGOR

 • När ska de olika betalningarna att ske och vilka belopp är det?
  Om du väljer att teckna dig för en lägenhet så skrivs ett förhandsavtal. Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig som köpare och bostadsrättsföreningen. I samband med förhandsavtalet betalas en summa i förskott. Förskottet är 50 000 kr för 1–2 rok, 80 000 kr för 3 rok och 100 000 kr för 4 rok. Denna summa är en del av den totala insatsen

  Cirka 6 månader innan inflyttning tecknas ett upplåtelseavtal (det är då den ekonomiska planen är klar). Vid tecknande av upplåtelseavtal betalas 10% av insatsen. En vecka före tillträdesdagen betalar du resterande del av insatsen.

   

 • Vad innebär trygghetsförsäkringen?
  Trygghetsförsäkringen innebär ett avbokningsskydd, tillträdesskydd, bokostnadsskydd samt prisfallsskydd. Läs mer här.

   

 • När är det inflyttning i brf Dialogen?
  Inflyttning är påbörjad och beräknas ske till kvartal 2 2023. Definitiv inflyttningsdag meddelas cirka 3,5 månader innan.

   

 • Vad är det för fasad, tak och stomme?
  Tak: delvis sedum, papp samt solceller.
  Stomme: prefabstomme i betong.
  Fasad: putsad fasad.

   

 • Finns det kommersiella lokaler i bfr Dialogen?
  Nej, lokalen längst ned i punkthuset är en 3D-fastighet som ägs av Vasakronan. Lokalen kommer att sitta ihop med Vasakronans befintliga konferensdel.

   

 • Vad finns det för gemensamma utrymmen?
  I punkthuset finns förvaring av barnvagnar, rullstolar och cyklar. Det finns även ett återvinningsrum vilket nås direkt ifrån Tellusgatan. 

   

 • Hur många parkeringsplatser finns det?
  I garaget finns 21 parkeringsplatser (varav 3 platser utrustas med långtidsladdare för elbilar). Den preliminära kostnaden för en parkeringsplats i garaget är 1200 kr per månad. Entré till garaget sker från Tellusgatan.

   

 • När och hur fördelas garageplatserna?
  Garageplatserna fördelas närmare inflyttning och görs då utifrån en turordningslista. Turordningslistan för garageplats utgår ifrån när det första bindande avtalet skrevs.

   

 • Finns det några handikappsplatser?
  Ja, det kommer att finnas två handikapplatser, dessa är placerade utomhus
  (på baksidan mot radhusens uteplatser).

   

 • Finns det MC platser i garaget?
  Ja, det finns tre MC platser.

   

 • Varför är bara vissa av balkonger inglasade?
  Vissa lägenheter har inglasning med anledning av de bullerkrav som kommunen ställer. Om lägenheten har en inglasad balkong så anges det på lägenhetsritningen.

   

 • Om balkongen inte är inglasad – kan jag som lägenhetsinnehavare själv då glasa in balkongen?
  Inglasning av balkong kräver bygglov från kommunen. Huruvida du får glasa din balkong beslutar kommunen om i en separat bygglovsprocess.

   

 • Hur stora är förråden?
  Ungefärlig storleken på förråden framgår av lägenhetsritningen.
  Lägenheterna i punkthusen har sitt förråd beläget i husets bottenplan.
  Stadsradhusen har ett förråd utomhus (på baksidan) samt ett förråd inne i lägenheten under trappen på plan 1.

   

 • Vad är det för leverantör gällande TV/telefoni/bredband?
  Vilken leverantör det blir är ännu inte fastställt men bostadsrättsföreningen kommer att teckna ett gruppabonnemang för tv/telefoni/bredband. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen.

   

 • Vad kommer TV/telefoni/bredband att kosta per månad?
  Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras separat per lägenhet (preliminärt 208 kronor per månad/lägenhet). Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften.

   

 • Ingår kall och varmvatten i månadsavgiften?
  Förbrukningskostnaderna för kallvatten ingår i månadsavgiften. Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husets undercentral, men mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Kostnaden för varmvattenförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.

   

 • Ingår hushållselen i månadsavgiften?
  All hushållsel köps in gemensamt av föreningen, men mäts individuellt och debiteras per lägenhet. Elförbrukningen ingår inte i månadsavgiften

   

 • Gällande radhusens terrass högst upp – vad ingår i det angivna ”uteköket”? Är el och vatten draget dit?
  I uteköket kommer det finnas en diskbänk med ho samt underskåp. Tillgång till vatten och eluttag kommer att finnas.

   

 • Kommer HSB bygga flera bostadsrättsföreningar i området och när kommer dessa i sådana fall att stå klara?
  Ja, HSB planerar för ytterligare 4 brf/projekt i området. Först ut efter Dialogen var brf Växeln som säljstartat. Därefter planeras för brf Diktafonen och brf Telefonkiosken. Gå gärna in läs mer om våra kommande projekt under vår hemsida hsb.se samt Sök boende.

   

 • Hur ser närområdet ut beträffande skolor/ förskolor?
  För dig som har barn finns den tvåspråkiga förskolan Olympen och har man lite större barn finns det flera skolor att välja mellan. Vittra, Västbergaskolan och Internationella Engelska Skolan ligger närmast.
  Besök Stockholms stads hemsida för närmare information om olika utbildningsalternativ, www.stockholm.se.

bottom of page