top of page
6.jpg

TELEFONPLAN

KÖPA AV HSB

SÅ GÅR PROCESSEN TILL

4
1
2
3
5
6
7

INNAN DU KÖPER
Kontakta din bank och ansök om lånelöfte så att resten av processen går smidigt.
Har du tittat på flera objekt som du kan tänka dig bo i så behöver du lånelöfte för den dyraste. 


 

FÖRHANDSAVTAL
När du har bestämt dig för att köpa en lägenhet tecknas ett förhandsavtal. Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan köparen och bostadsrättsföreningen. I samband med förhandsavtalet betalas en summa i förskott. Förskottet vid förhandsavtalet är 50 000 kr för 1–2 rok, 80 000 kr för 3 rok och 100 000 kr för 4–5 rok. Denna summa är en del av den totala kostnaden och betalas av dig.  Läs mer på hsb.se/medlem

 
 

MÄTVISNING
Du som köpare bjuds in till en mätvisning för att du i ett tidigt skede ska få komma in i din nya lägenhet, mäta för att planera din möblering samt att du ska få en känsla för lägenhetens planlösning. Vid det här tillfället är lägenheten långt ifrån färdigställd. Det kommer att vara kala väggar och betonggolv.


UPPLÅTELSESAVTAL (CA 6 mån inann tillträde)
Upplåtelseavtal tecknas när den ekonomiska planen är klar. Den ekonomiska planen innehåller upplysningar för bedömning av föreningens ekonomi som granskas av intygsgivare och registreras hos Bolagsverket. Vid tecknandet av upplåtelseavtalet, vilket brukar vara cirka sex månader före inflytt, betalas 10 procent av köpeskillingen. Tidigare delbetalningar räknas av. Resterande del av köpeskillingen betalas strax före tillträde.

 


LÄGENHETSVISNING (CA 2 veckor innan tillträde)
Du som köpare bjuds in till en lägenhetsvisning för att besöka din färdigställda lägenhet. Då finns möjlighet att mäta och förbereda dig inför din inflyttning.

 


SLUTLIKVID
En vecka innan inflyttning ska resterande summa betalas, den s.k slutlikviden. Denna del hjälper banken dig med.


INFLYTT
Du får besked om inflyttningsdatum cirka 3,5 månader i förväg. HSB planerar inflyttningsdagen noga för att underlätta för dig.

 

100 ÅR AV TRYGGT BOENDE

För HSB är bostadsbyggande något mer än att bara producera hus. Att köpa en bostadsrätt av HSB innebär en extra trygghet. När Brf Dialogen och Brf Växeln är färdigbyggda och inflyttade kommer HSB Stockholm förvalta fastigheten. Erica från HSB Stockholm berättar hur 100 års erfarenhet har lett fram till att vi vet hur man skapar trygga och moderna bostäder samt vilka fördelar ett medlemskap i HSB medför.

bottom of page