Vaxeln_Unit03_Final.jpg
HSB_DELA_Stämpel_Vit[2].png

HSB BRF VÄXELN

FÖRSÄLJNING ETAPP 3
PÅBÖRJAD!

OM BRF VÄXELN

Försäljningen av etapp 3 i brf Växeln är påbörjad. Projektet består av 217 lägenheter på 1-5 rok vid Telefonplan, med bra kommunikationer och närhet till tunnelbanan. Gemensamt erbjuds en grönskande gård som gränsar till den mysiga Teaterparken med sin unika amfiteater där det spelas parkteater om sommaren. På gården kommer en förskola att byggas samt en gemensamhetslokal i form av en ateljé med kök och uteplats. Det kommer även att finnas en gemensam takterrass med kök för matlagning. 

SÅ GÅR SÄLJSTARTEN TILL

19/9

Information om projektet publiceras med priser, ritningar etc.

2/10

Säljstart! Köpanmälan där du kan göra ditt val av lägenhet öppnar kl 12

3/10

Sista dag att

göra dina val 

Köpanmälan för etapp 3 är stängd sedan 3 oktober och arbetet med att bearbeta de köpanmälningar som inkommit pågår. Status på lägenheterna i bostadsväljaren är därför inte uppdaterad men det går bra att göra intresseanmälan så återkommer ansvarig mäklare efter att säljstarten är klar.

Kontakta mäklare för att anmäla intresse eller boka visning

Amanda Merio
072-973 31 51

Amanda Liten.png

TOPPVÅNINGARNA

Vakna upp till ljus som flödar in från de stora fönsterna. Doften av nytt blandas med doften av nybryggt kaffe. Förbered din morgonmacka på den härliga köksön. Ljudet av kaffekoppens porslin som möter den exklusiva bänkskivans kompositsten. Njut av en god frukost på
balkongen och blicka ut över Stockholm. Inga grannar som har insyn, bara ett par fåglar som flyger förbi. Livet i en splitterny bostadsrätt i brf Växelns toppvåningar. Lite extra guldkant på tillvaron.

Toppvåningar kompendium ikon.png

Lägenhetskompendium Toppvåningarna
 

Inredningsbroschyr.png

Inredningskatalog
Toppvåningarna

 

VÄLJ DIN BOSTAD

I bostadsväljaren visas bostäderna upp i en interaktiv 3D-modell som ger en bra översikt av området/husen. Du kan fritt klicka runt på modellen och kan välja bostad bland de som släpps i denna etapp i vilken vy som helst. När du klickar på en bostad får du upp planlösning/bofaktablad och information om boarea, pris, avgift samt om lägenheten kan köpas via HSB Dela. Du kan även välja att titta på lägenheterna utifrån att klicka på listan med lägenhetsnummer, storlek, antal rum och pris och på så sätt se vart lägenheten är placerad samt komma åt planlösningen för respektive lägenhet.

DOKUMENT

Digital broschyr ikon.png

Brf Växeln
Informationsbroschyr

Digital kompendium ikon.png

Lägenhetskompendium
Etapp 3

Digital kompendium ikon.png

Lägenhetskompendium Etapp 1 & 2

Inredningsbroschyr.png

Inredningskatalog

Prislista etapp 3

Att köpa av HSB

Produktblad,

trygghetsgaranti

och villkor

Bankerbjudande till dig som köper bostad i HSB Brf Växeln

SÅ GÅR SÄLJSTARTEN TILL

11/11

Information om projektet publiceras med priser, ritningar etc.

28/11

Säljstart! Köpanmälan där du kan göra ditt val av lägenhet öppnar kl 12

29/11

Sista dag att

göra dina val 

Söndagen den 28 november kl. 12:00 kommer länken till köpanmälan av etapp ett att öppnas på denna sida där du väljer vilken eller vilka lägenheter du är intresserad av. Dina lägenhetsval kommer du att kunna göra till och med måndag den 29 november kl. 12:00. Observera att medlemmar och bosparare i HSB har förtur. Redan torsdagen den 11 november kommer information om projektet att publiceras med priser, lägenhetsritningar med mera, så att du i lugn och ro kan läsa om projektet innan du gör dina val. 

!

Kontakta din bank och ansök om

lånelöfte så processen går smidigt

MÄKLARENS ORD

Brf Växeln ligger vid kreativa Telefonplan, precis intill amfiteatern och grönområdet, här väljer du mellan lägenheter på 1-5 rok bara några få t-banestopp från Södermalm och innerstaden. Amanda Merio från Svensk Nyproduktion är ansvarig mäklare för brf Växeln och kommer här berätta lite om bostadsrättsföreningen och fördelarna med området.

INREDNINGEN

I HSB brf Växeln bor du i moderna och ljusa lägenheter med planlösningar framtagna för att möta dagens behov av ett bekvämt boende. Genom bra materialval, hög kvalitet och standard får du en bostad som håller i längden. Här guidar Sofia Eneroth från HSB Bostad dig igenom vilken inredning som kommer att finnas i brf Växeln och vilka möjligheter du har att utforma ditt drömboende.

 

ARKITEKTUREN

Arkitektkontoret Semrén & Månsson inspirerades av områdets industriella arkitektur från tidigt 40-tal. Arkitekten Magnus Stolth på Semrén & Månsson berättar här om tankarna bakom gestaltningen av brf Växeln och om vikten att skapa modern arkitektur med omsorg för funktion och detaljer.

VANLIGA FRÅGOR

 • Vart gör jag mina lägenhetsval?
  Lägenhetsvalen görs digitalt på hsb.se/telefonplan. Länken till lägenhetsvalen kommer att öppnas söndag den 2 oktober kl. 12:00 och stängas måndag den 3 oktober kl 12:00.

 

 • Hur många lägenheter kan jag välja? 
  Du har möjlighet att välja upp till fem lägenheter. 
   

 • Hur fungerar turordningsreglerna? Lägenheterna fördelas först till HSB:s bosparande medlemmar efter bosparpoäng. Därefter fördelas lägenheter till medlemmar som inte är bosparare, då sker turordningen efter inträdesdatum i HSB-föreningen. Om två intressenter har samma bosparpoäng avgör medlemstiden i HSB. För de intressenter som inte är medlemmar i HSB avgörs turordningen efter den tidpunkt som intressenterna öppnade sin köpanmälan.
   

 • Kan jag bli medlem och bosparare?

  Ja, läs mer här hsb.se/medlem.
   

 • När blir jag kontaktad av mäklaren?
  Efter att anmälan har stängts (och bosparpoäng och medlemstid har kontrollerats) kommer vår mäklare Amanda Merio från Svensk Nyproduktion att kontakta alla via telefon eller e-post utifrån den turordning som skapats. Exakt när du kommer att bli kontaktad kan vi inte säga just nu, men våra bosparare kommer bli kontaktade först, därefter medlemmar och sist övriga. Tackar du ja till en erbjuden lägenhet så kommer du då inom kort skriva ett förhandsavtal.

   

 • Kan jag ändra mina val när mäklaren ringer?
  Ja, du kan ändra dina lägenhetsval fram till vår mäklare Amanda Merio kontaktar dig (under förutsättningen att den lägenheten du önskar inte redan är såld).

   

 • Vilka lägenheter går att köpa med HSB Dela?

  Vissa av våra lägenheter i storlek 1–2 rok går att köpa med HSB Dela. Vilka lägenheter det är kan du se i bostadsväljaren samt i lägenhetskompendiet. HSB Dela innebär att du som köpare köper 50 procent av lägenheten och HSB 50 procent. Erbjudandet gäller bosparare i åldern 18-29 år. Läs mer på hsb.se/dela.
   

 • När ska de olika betalningarna att ske och vilka belopp är det?

  Om du väljer att teckna dig för en lägenhet så skrivs ett förhandsavtal. Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig som köpare och bostadsrättsföreningen. I samband med förhandsavtalet betalas en summa i förskott. Förskottet är 50 000 kr för 1–2 rok, 80 000 kr för 3 rok och 100 000 kr för 4 och 5 rok. Denna summa är en del av den totala insatsen

  Cirka 6 månader innan inflyttning tecknas ett upplåtelseavtal (det är då den ekonomiska planen är klar). Vid tecknande av upplåtelseavtal betalas 10% av insatsen. Cirka en vecka före tillträdesdagen betalar du resterande del av insatsen.
   

 • Vad innebär trygghetsförsäkringen?

  Trygghetsförsäkringen innebär ett avbokningsskydd, tillträdesskydd, bokostnadsskydd samt prisfallsskydd. Läs mer här.
   

 • När är det inflyttning i brf Växeln?
  Inflyttning beräknas ske preliminärt från kvartal 2 2024 till kvartal 2 2025. Definitiv inflyttningsdag meddelas cirka 3,5 månader innan.

   

 • Vad är det för fasad, tak och stomme?

  Tak: Tätskikt i papp och merparten av taken har sedumtak

  Stomme: prefabstomme i betong 
  Fasad: Målad betong

   

 • Finns det kommersiella lokaler i brf Växeln?

  Ja, det finns en kommersiell lokal för uthyrning som är ca 78 kvm.

  Lokalen är avsedd för enklare verksamhet (det finns ingen fettavskiljare eller IM kanal).
   

 • Vad finns det för gemensamma utrymmen?
  På gården finns ett gemensamhetshus, en gårdsateljé med kök och Rullstols-WC. Gårdsateljén kan nyttjas som styrelserum. Här finns även föreningens grovtvättstuga. I trapphus 4 finns en gemensam terrass på taket samt en lokal med pentry och Rullstols-WC. Varje trapphus har förvaring för barnvagn/rullstol. Föreningen har tre miljörum för hushållssopor och sortering. Cykelfixrum finns vid trapphus 3. Cykelrum finns i garaget och i gatuplan vid trapphus 1 och 2. Lådcykelpool och plats för lådcyklar finns i garaget.

   

 • Hur många parkeringsplatser finns det?

  Under huset och gården finns ett garage i två plan som Vasakronans hyresgäster kommer att nyttja till största del. Föreningen kommer att hyra 50 p-platser i garaget av Vasakronan, vilka kan nyttjas under kvällar, nätter och helger, samt 2 permanenta p-platser(handikappsplatser).att nyttja dygnet runt. Hyran för dessa platser är inte fastställd än men kommer vara marknadsmässig. Föreningen kommer även att få tillgång till 42 parkeringsplatser under grannkvarteret B. Minst 10% av föreningens parkeringsplatser kommer att ha el-laddningsmöjlighet, dessa är placerade i kommande kvarter B. Preliminär kostnad för dessa platser är 1300 kr/månaden.
   

 • När och hur fördelas garageplatserna?

  Parkeringsplatserna fördelas närmare inflyttning och görs då utifrån en turordningslista. Turordningslistan utgår ifrån när det första bindande avtalet skrevs.
   

 • Kan jag som lägenhetsinnehavare själv glasa in balkongen?

  Inglasning av balkong kräver bygglov från kommunen. Huruvida du får glasa din balkong beslutar kommunen om i en separat bygglovsprocess.  HSB lämnar underlag till föreningen för en ev bygglovsförfrågan.
   

 • Hur stora är förråden?

  Ungefärlig storleken på förråden framgår av lägenhetsritningen. Förråden är placerade främst i källaren men det finns även några på innergården.
   

 • Vad är det för leverantör gällande TV/telefoni/bredband?

  Vilken leverantör det blir är ännu inte fastställt men bostadsrättsföreningen kommer att teckna ett gruppabonnemang för tv/telefoni/bredband. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen.
   

 • Vad kommer TV/telefoni/bredband att kosta per månad?

  Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras separat per lägenhet (preliminärt 208 kronor per månad/lägenhet). Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften.
   

 • Ingår kall och varmvatten i månadsavgiften?

  Förbrukningskostnaderna för kallvatten ingår i månadsavgiften. Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husets undercentral, men mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Kostnaden för varmvattenförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.
   

 • Ingår hushållselen i månadsavgiften?

  All hushållsel köps in gemensamt av föreningen, men mäts individuellt och debiteras per lägenhet. Elförbrukningen ingår inte i månadsavgiften
   

 • Kommer HSB bygga flera bostadsrättsföreningar i området och när kommer dessa i sådana fall att stå klara?

  Inom samma detaljplan ligger även kvarter B, kommande brf Diktafonen och brf Telefonkiosken, som ägs av HSB. Byggnationen av kvarter B beräknas påbörjas under 2024. Gå gärna in läs mer om våra kommande projekt under vår hemsida hsb.se samt ”Sök boende”.
   

 • Hur ser närområdet ut beträffande skolor/ förskolor?

  För dig som har barn finns föreningens “egen” förskola på gården eller den tvåspråkiga förskolan Olympen alldeles i närheten. Har man lite större barn finns det flera skolor att välja mellan. Vittra, Västbergaskolan och Internationella Engelska Skolan ligger närmast. Besök Stockholms stads hemsida för närmare information om olika utbildningsalternativ, www.stockholm.se.